Voor alle Bol.com partners

Druk met BOL vragen over CE?

ProductIP helpt!

Succesvol zijn met conforme artikelen

Dat kan jij, met ProductIP

Werk maken van product compliance ofwel product conformiteit is een grote en lastige klus. Je hebt als seller te maken met veel wet- en regelgeving, die ook nog eens constant verandert. ProductIP maakt het begrijpelijk voor je.

Dankzij onze webbased aanpak werk je eenvoudig samen met je leveranciers. Onze geïntegreerde kennisbank ProductIPedia stelt je in staat in je eigen tempo te bouwen aan een succesvol bedrijf op basis van conforme artikelen.

Afbeelding van een CE verklaring

Waarom vraagt BOL mij om CE?

Waarom vraagt een platform zoals BOL om een EC verklaring van overeenstemming, in de volksmond een CE verklaring?

Ook als je via e-commerce non-food producten verkoopt moeten die producten aan regels voldoen. Hoe zit dat dan eigenlijk met CE, zonder CE? En wie is daar dan voor verantwoordelijk?

Saskia van Orden en Caspar ter Horst van ProductIP praten je bij tijdens een gratis Compliance Tuesday sessie, zodat je vervolgens zelf aan de slag kan!

Afbeelding van een kleding etiket

Waarom moet van BOL mijn adres op het product?

Wie is er eigenlijk de aanspreekpartner, de verantwoordelijke, als de NVWA onderzoekt of een consumenten product wel aan de eisen voldoet?

Dat hangt vooral af van wiens merk en adres op het product en de verpakking staan.

In een gratis Compliance Tuesday sessie praten Saskia van Orden en Caspar ter Horst van ProductIP je bij over rollen en verantwoordelijkheden rondom product compliance, en hoe zich dat vertaald in informatie op het product.

Een afbeelding van keukengerei

Hoe zit het met eisen aan voedsel contact materialen?

Ik zie geen CE op een bord, op een pan, op een tumbler. Hoe zit het eigenlijk met de eisen aan voedsel contact materialen?

Voor voedsel contact materialen gelden bijzondere eisen. Je wilt toch alleen het eten naar binnen krijgen, en niet je bord! Maar hoe zit dat dan eigenlijk?

In een gratis Compliance Tuesday sessie praten Saskia van Orden en Caspar ter Horst van ProductIP je bij zodat je daarmee vervolgens zelf aan de slag kunt!

Nieuw met Product Compliance?


Compliance Tuesday

Je kunt enorm veel leren over product compliance. ProductIP deelt al bijna tien jaar kennis met de markt op Compliance Tuesdays. In deze sessies lanceren we speciaal voor online verkopers en ieder die actief is in internetverkoop een hele reeks tips en handvatten. Dit gebeurt online.

Tijdens Compliance Tuesdays helpen korte videopresentaties jou als seller op weg. Zeker in combinatie met de informatie in ProductIPedia brengen Compliance Tuesdays jou alle kennis die je nodig hebt over product compliance. Mis geen editie en schrijf je nu in!

ProductIPedia

Product compliance hoort bij je business. Je moet er werk van maken én je erin blijven verdiepen. Dat is nodig om ook morgen mee te doen in jouw markt. Gelukkig voorziet ProductIP sellers van effectief gereedschap en relevante, actuele kennis in ProductIPedia.

In ProductIPedia leer je op jouw moment en in jouw tempo alles over product compliance. Je vindt er video’s en artikelen over gebruik van het platform, de laatste ontwikkelingen en over diverse aspecten van wet- en regelgeving.

De artikelen in ProductIPedia zijn voor je geschreven in het Engels. Dankzij de ingebouwde vertaaloptie lees je ze ook in het Nederlands of bijvoorbeeld in het Chinees. Dat is handig voor jou en ook voor je leveranciers. Deel de artikelen gerust!

Onveilige producten nog steeds online te koop!

Te vaak gebeurt dit nog: onveilige producten die van de markt zijn gehaald, blijken online nog steeds te koop via webshops zoals Bol, Amazon, Wish, V&D en AliExpress. De media berichten erover. We lazen een groot artikel in het AD en ook AvroTros Radar bracht er een item over. Dit is niet goed. Niet goed voor de onlinehandel, maar ook niet voor jou, want je bent zelf niet alleen seller, maar ook consument.

Waar kun jij beginnen? Begin bij jezelf. Vergroot je eigen kennis en ontdek antwoorden op vragen als:

  • Wat is CE eigenlijk, en kan je het wel “hebben”?
  • Wat is het nut van al die eisen en gelden die ook voor producten zonder CE?
  • Wat doen toezichthouders als de NVWA, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILnT), Agentschap Telecom (AT), Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ.nl), de Nederlandse Arbeidsinspectie en de Douane?
  • Hoe zit dat als ik producten verkoop in het buitenland, via andere platformen?

Allemaal vragen waar je het antwoord op krijgt dankzij onze Compliance Tuesday Tips & Tricks video’s. Kijk nu naar deel 1. Vergeet je niet te abonneren en mis geen essentiële informatie.

Niet wakker liggen van product compliance!

Er is zoveel wet- en regelgeving dat het voor een niet-specialist vrijwel onmogelijk is om bij te houden. Wij snappen dat. Waarom zou dit jou in de weg moeten staan om je business te laten groeien? Ons team bewaakt de veranderingen in wet- en regelgeving en zorgt ervoor dat jij op basis van het product heel snel een technisch dossier kunt starten.

Een technisch dossier heeft als basis een juiste, en bewaakte, checklist. Het is een uitdaging om de onderbouwing te verzamelen voor deze lijst van eisen. Met ProductIP kun je deze uitdaging aan.

Want wat heb je allemaal nodig? Die informatie zit voor jou in het dossier. In no-time nodig jij je leverancier uit om gratis via onze web-interface met je mee te werken aan jouw dossier.

Hebben je leveranciers vragen? Wij bieden ondersteuning.

Samenwerken met je leverancier is essentieel. Jij bent hier verantwoordelijk richting je klanten, het platform waarop je producten verkoopt en de toezichthouders. Je leverancier moet de specialist zijn in het maken van het product. Het samenwerken in de keten is in ProductIP ingebouwd en zorgt ervoor dat je in controle blijft. Uiteraard komen er vragen. De artikelen in ProductIPedia geven jou en je leverancier de antwoorden.

Je bent slechts drie stappen verwijderd van het werken aan je business van morgen

  1. Start nu je eigen ProductIP account en koop en betaal twee credits
  2. Maak je eerste technische dossier aan en nodig je leverancier uit om mee te werken
  3. Je bent gestart. Niet meer wakker liggen van product compliance. Focus op je onderneming!

Registreren

De drie meest gestelde vragen!


1. Ik heb een EC Verklaring van Overeenstemming, een zogenaamde CE verklaring, nodig. Hebben jullie dat voor mij?

Er zijn veel vragen over CE. Is het nu een CE keurmerk of niet? Kan je wel keuren voor CE? Is het nu een EC verklaring of is het nu een CE verklaring? En voor welke producten heb je dat allemaal nodig? ProductIP helpt!

De verzameling van alle informatie waaruit blijkt dat een product aan de eisen voldoet heet een technisch dossier. In ProductIP maak je zo’n dossier snel aan. De basis van het dossier is een complete checklijst van wet- en regelgeving en normen waar je product aan moet voldoen. Vanuit het dossier kan je eenvoudig een e-mail sturen naar je leverancier met de vraag om de documenten te uploaden waaruit blijkt dat het product aan de eisen voldoet. 

Niet elk product heeft CE nodig. Als dat wel zo is dan kan je via een klik van de muis een juiste CE verklaring genereren. Eenvoudig, snel, en goedkoop. In het juiste format en met de juiste informatie erop. Heb je de verklaring nodig voor buiten Nederland? Je kunt de verklaring genereren in het Nederlands en ook in een van de andere talen van de EU-lidstaten.

Let op. Het zit met CE iets ingewikkelder in elkaar dan je wellicht denkt. Een CE-verklaring alleen is niet voldoende voor de toezichthouders. Je moet ook duidelijk onderbouwen waarom je CE verklaart. Daarnaast zijn er nog andere aspecten relevant waaraan je moet voldoen. Volg onze Compliance Tuesdays om stap voor stap te leren hoe het eigenlijk zit. En lees het artikel hierover in ProductIPedia.

2. Anderen bieden een uur consult aan voor €75. Jullie niet?

ProductIP kiest voor een oplossing waarbij jij zelf, in je eigen tijd en tempo, werk maakt van product compliance. Dat heeft voordelen: je hoeft geen afspraak te maken, je hoeft niet te wachten, je hoeft nergens heen te rijden, je kan gewoon NU starten!

ProductIP werkt al twaalf jaar zo en inmiddels doen wij dat voor ruim 24.000 gebruikers wereldwijd. Hierdoor weten we wat er speelt en met welke vragen jij zit. Wij zorgen ervoor dat de antwoorden er zijn, voor jou en voor je leveranciers.

Met ProductIP zit jij direct in een workflow zoals de wetgever vraagt. Voordeel van werken met ProductIP is dat jij altijd kan aantonen waarom jij van mening was dat de producten aan de eisen voldeden. Niet alleen vandaag, maar ook gedurende de hele wettelijke periode van tien jaar.

3. Ik kom hier als partner van bol.com, maar hoe zit dat bijvoorbeeld met andere platformen?

Met ProductIP werk jij aan product compliance. Of je nu producten verkoopt via het ene of het andere platform, via fysieke winkels of vanuit je eigen webshop.

De route naar de consument is niet belangrijk. Wat telt is een combinatie van het product en jouw rol in de keten. Daarbij geldt: product eerst!

Dankzij onze Compliance Tuesday video's, online sessies en trainingen leer stap voor stap hoe het eigenlijk zit. Lees ook het artikel hierover in ProductIPedia.

Maatwerk nodig?

Enterprise oplossing

Wij ondersteunen met onze kantoren in Nederland, Duitsland, Engeland, China en Hong Kong, op dit moment 24.000 gebruikers. De meerderheid is kleine zelfstandige of past in de categorie midden- en kleinbedrijf. Ons pay-as-you-go model werkt prima voor hen. Het vraagt geen grote investeringen. Je hebt alleen uitgaven als er kansen zijn.

Ga je richting 400 nieuwe productgroepen per jaar? Is je organisatie wat groter dan midden- en kleinbedrijf, wellicht met internationale vestigingen? Dan is het zinvol om door te groeien naar ons enterprisemodel. Dat is maatwerk.

Meer weten? Download ons services overzicht, geef ons iets van inzicht in je ambities, en laat je contact gegevens achter. Wij nemen contact met je op.

Follow us
ProductIP App