A.S. Watson - Kruidvat

U hebt een brief ontvangen waarin AS Watson/Kruidvat u meedeelt dat zij ProductIP gebruiken voor het aanmaken, beheren en delen van Technical Files. Deze bestanden stellen hen in staat om aan de autoriteiten aan te tonen dat zij de productconformiteit onder controle hebben. U ontvangt van AS Watson/Kruidvat artikelinformatie, specificatie, EAN-code. Informatie die u nodig heeft om een Technisch Dossier te starten. Een Technisch Dossier kan eventueel worden gebruikt om de productconformiteit van een reeks vergelijkbare producten, bijvoorbeeld kleur en/of maat varianten *, van één leverancier aan te tonen.

* let op. Dit is meestal niet zo eenduidig bij het aantonen van compliance van Food Contact Materialen.

Snelle start nieuwe gebruikers

Starten is zo gemakkelijk als 1-2-3

 1. Als u geen account heeft, maak dan nu uw account aan.
  Ga naar www.ProductIP.com en u vindt de knop REGISTER NOW in het hoofdmenu.
 2. Koop credits online. Hoeveel credits u nodig hebt, hangt af van het aantal technische bestanden dat u wilt aanmaken en het vereiste serviceniveau. U heeft er 2 per technisch dossier nodig. U kunt altijd extra credits bestellen.

  Download hier de meest recente versie van het overzicht van onze diensten en prijzen
  Wij voegen uw credits toe aan uw account na ontvangst van de betaling. U ontvangt per e-mail een PDF-factuur met een betalingslink voor betaling via e-banking of creditcard. Volg die link en de credits zijn direct beschikbaar na ontvangst van de betaling. U kunt er ook voor kiezen om traditioneel te betalen via een bankoverschrijving.
 3. Begin met online training en het lezen van onze guides

Drie online platformtrainingen van 30 minuten zijn voldoende om u op weg te helpen met ProductIP. Schrijf u nu in!

Lees onze basisinstructies en FAQ's. 

Leer meer over Product Compliance via onze Compliance-Tuesday sessies, workshops en trainingen. Bekijk nu onze agenda en reserveer uw plaats!

Meer informatie/ondersteuning nodig? Bel ProductIP:

 • +31 318 700622 (Nederland) 
 • +49 821 8083048 (Duitsland)
 • +86 755 83230515 (China)

AS Watson / Kruidvat contactpersonen:

 • c.nijveld@nl.aswatson.com (Chantal Nijveld)
 • m.pastink@nl.aswatson.com (Marieke Pastink)

Wat is Productconformiteit

Wij raden u aan de EU Blue Guide te lezen. Het is dé gids als het gaat om het leren van de rollen en verantwoordelijkheden van bedrijven in de toeleveringsketen die betrokken zijn bij het op de markt brengen van non-food consumptiegoederen. Van importeur tot retailer/eCommerce platform, van fulfilment service provider tot EU-merkeigenaar. Zelfs de rollen en verantwoordelijkheden van de markttoezichtautoriteiten. Download hier. Beschikbaar in alle EU-talen.

Het delen van uw Technisch dossier met A.S. Watson/Kruidvat

Na afloop van het dossier deelt u het technische dossier met uw klant. Zorg ervoor dat u de barcode (EAN) opneemt in het 'share'-scherm. AS Watson bekijkt het dossier en geeft u feedback als (een deel van) het dossier niet in orde is. Na correctie kunt u het technisch dossier opnieuw delen.

Het delen van BSCI - CEDEX gegevens met A.S. Watson/Kruidvat

A.S. Watson Health & Beauty Benelux heeft een sociaal compliance beleid geformuleerd voor haar private label producten. Ze richten zich op transparantie in de toeleveringsketen en het waarborgen van eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden op de productielocaties.

Hun kwaliteitsafdeling moet op de hoogte zijn van de productielocatie en hun sociale compliance status. Deze informatie zal NIET gebruikt worden voor andere commerciële doeleinden dan het controleren van de sociale compliance status van de productielocaties. Op verzoek kan A.S. Watson een geheimhoudingsverklaring afgeven.

Voor meer informatie download u hier de A.S. Watson / Kruidvat leveranciers map;

Social Compliance leveranciersmap NL

Social Compliance supplier directory EN

Wat is ProductIP?

ProductIP stelt u in staat om op een efficiënte, transparante en proactieve manier productconformiteit met uw supply chain partners op te zetten en te beheren. Bedrijven gebruiken ProductIP omdat ze compliance management zien als een middel om klantenbinding te garanderen en de concurrentie voor te blijven. Onze product compliance management oplossing helpt u in het proces van het kopen en verkopen van veilige en conforme producten. Hoe? 

We zetten complexe productconformiteitswetgeving om in begrijpelijke informatie, in een proces dat in overeenstemming is met wat de autoriteiten van u verwachten. Een proces dat begint met iets wat u moet begrijpen, het product. Het resultaat is een zogenaamd technisch dossier. U gebruikt een technisch dossier om de productconformiteit aan te tonen, en uw inspanningen, van een gelijkaardig gamma, een familie, van producten, van één leverancier. Een technisch dossier bevat specificaties, tekeningen, testrapporten en andere documenten die nodig zijn om alle belanghebbenden in de toeleveringsketen in staat te stellen de productconformiteit aan te tonen. 

We bieden ook informatieve guides, documenten templates en nog veel meer.

De ProductIP-database

Wij beschikken over de meest uitgebreide en actuele database van productgerelateerde technische normen, voorschriften en eisen. Na onze vragen en antwoorden genereert u een lijst met vereisten voor uw specifieke product. Nu kunt u goed geïnformeerde beslissingen nemen bij het kopen van producten, het leveren van producten aan uw klant of wanneer er problemen ontstaan in de markt.

Het ProductIP Platform

Door gebruik te maken van onze web-based oplossing kunt u aan de hand van technische dossiers aantonen dat het product voldoet aan de eisen van de database. Met onze product compliance management software creëert, beheert en deelt u technische bestanden, samen met uw leveranciers en andere belanghebbenden. 

Aanmaken van technische dossiers 

Een technisch dossier bevat alle bewijzen die nodig zijn om aan te tonen dat een product voldoet aan de relevante wettelijke en klantvereisten. Documenten kunnen bestaan uit certificaten, conformiteitsverklaringen, testrapporten, inspectieresultaten en meer. 

Vereisten 

De basis voor het technisch dossier is een uitgebreide en gecontroleerde eisenlijst. Deze lijst wordt gegenereerd door ProductIP, op basis van de antwoorden op een reeks vragen;

 • welk product,
 • wanneer brengt u het op de markt (invoer in de EU)?
 • waar bent u van plan om het te verkopen (beschikbaar stellen aan de markt)

Hoe gebruikt u uw technisch dossier voor andere klanten

U bent de eigenaar van het technisch dossier. Blijf het technisch dossier gebruiken om de conformiteit van het product te controleren. Deel het aan andere klanten wanneer zij producten bestellen. Gebruik het om te controleren of de eisenlijst nog steeds relevant is voor nabestellingen.

U kunt ook (een deel van) het dossier delen met een inspectiebureau om pre-shipment inspecties uit te voeren, of met autoriteiten om uw compliance-inspanningen aan te tonen. Of een EU-verklaring van overeenstemming - "De CE-verklaring" - genereren, in een van de 21 talen in een paar seconden!

Het ProductIP-Team - Wij zijn er om u te ondersteunen

Begin met online training en onze gidsen!

We hebben instructiemateriaal en antwoorden op veelgestelde reguleringsvragen opgesteld en hier verzameld: www.productip.com/platform-instructions

Drie online platformtrainingen van 30 minuten zijn voldoende om u op weg te helpen met ProductIP. Schrijf u nu in! 

Leer meer over Product Compliance via onze Compliance-dinsdagsessies, workshops en trainingen. Bekijk onze event agenda en reserveer uw plaats!

Geen tijd beschikbaar? Uitbesteden!

We hebben een full-service oplossing. We noemen het FAST service, File Assembly Support Team. Uitermate nuttig voor het geval u geen tijd heeft, of het gevoel heeft dat het u aan ervaring ontbreekt. 

Labelcheckservices

Fouten in het artwork van verpakkingen, etiketten, handleidingen zijn een eerste teken voor de markttoezichtautoriteiten dat er misschien iets mis is met een product. Vlekkeloze kunstwerken zijn een eerste teken van controle. ProductIP is marktleider in het controleren van artwork op product, verpakking, handleiding. Voor elk van de lidstaten van de EU, in een van de 21 talen.


Share this post via: